Dreumel

Deze gezellige familie uit Dreumel wilde een sessie door me laten verzorgen. Gisteren hebben we in en om het huis deze beelden geschoten!

Stijn is fijn!

Leuk mannetje: Stijn. ‘Voor den duvel nie bang’, energiek en vrolijk!

Canon 6D + Sigma 35mm f1.4 ART

Self Made Woman – the kickoff

Afgelopen vrijdag was in de Dru Cultuurfabriek de langverwachte albumreleaseshow van Villa Zeno. Het album ‘Self Made Woman’ is eindelijk af en werd door het publiek in de Dru warm onthaald. Tijdens het optreden heb ik wat beelden geschoten…

Camera: Canon 6D. Objectief: Sigma 35mm 1.4 ART


3 mei, workshop flitsfotografie op locatie!FLITS!

Workshop flitsfotografie op locatie

Je vind het leuk om mensen te fotograferen en wilt meer doen met je flitsers? Strobistfotografie is dé manier om met kleine reportageflitsers tot een optimaal uitgelichtte portretfoto te komen. Minimale middelen, maximaal resultaat!

Aantal deelnemers: Kleine groep, maximaal 3 á 4 personen. Heeft als voordeel dat ik iedereen optimaal kan begeleiden.

Vereisten: Deelnemers dienen bekend te zijn met de bediening van hun camera en enigzins een basiskennis te hebben van de fotografie.
 Je hoeft echt geen expert te zijn, maar wel een beetje weten wat een diafragma/ sluitertijd doet. En dus logischerwijs: camera mee!

Inhoud: De cursus duurt 1 dag. We starten om 10.00 uur. Eerst doen we een kennismakingsrondje en ik zal aan de hand van wat fotowerk uitleggen hoe deze gemaakt zijn. Zo krijg je al een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat we verder die dag in praktijk zullen gaan brengen.
Tijdens dit praktische gedeelte (op locatie) gaan we samen met een model stap voor stap te werk. Eerst leren we omgaan met het draadloos-flitsen en het gebruik van een triggersysteem. Hiermee stuur je de flitsers dus draadloos aan. Daarna gaan we fotograferen met behulp van 1 flitser, ik zal ook verschillende lichtvormers demonstreren zodat aan de hand van de foto’s duidelijk gemaakt word wat het effect van elke vormer is en wanneer je dit zou kunnen inzetten. Hierna gaan we meerdere flitsers inzetten om tot een nog beter uitgelicht beeld te komen.
Naast alle informatie over flitslicht geef ik ook tips over portretfotografie, objectief-/materiaalgebruik, gebruik van achtergronden en verschillende creatieve oplossingen binnen de locatiefotografie in het algemeen. De bedoeling is dat ook de deelnemers zelf het model gaan uitlichten en fotograferen.

Einde; rond 15.30 uur…hopen we.

Dit alles in een informele sfeer, een soort van ‘dagje meekijken’ met mij. En alles mag worden gevraagd….over (flits)fotografie! ☺

Doel: Ik vind het vooral belangrijk dat de deelnemers echt gaan snappen wat deze flitstechniek inhoud, je maakt natuurlijk ook zelf foto’s van het model tijdens de workshop maar de uiteindelijke bedoeling is niet om alleen maar mooie, goed uitgelichtte foto’s mee naar huis te nemen. De bedoeling is dat je begrijpt wat je doet en elke lichtsituatie kunt beheersen. Zodoende raak je enthousiast én gemotiveerd zodat je deze techniek ook zelf in de toekomst kunt gaan uitvoeren!

Locatie: keizer Karelplein 5, 6511 ND Nijmegen

Kosten: €120,- p.p exl.btw, maar inclusief lunch en natuurlijk…koffie!
(Kosten dienen vooraf te worden voldaan)

Aanmelden: info@dennisvloedmans.nl

Datum 3 mei

The Bad News

Bij de Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen mocht ik een bandportret schieten van de band ‘The Bad News’. Deze coverband brengt bekende rocknummers met een eigen twist en om ze te kunnen boeken moest er natuurlijk wat fraai beeldmateriaal komen voor op hun website.
De band heeft een retro look, reporters uit de jaren ’30. Zodoende wilden we een soort film-noir sfeer creëren in de fotografie. Beetje duister, vuil, rokerig, hard licht…kortom; leuk om me daarmee uit te mogen leven! En de bovenverdieping van de Vasim bleek dé ideale locatie hiervoor.

Technische info: Canon 6D, 28-70 f2.8 L usm, Canon 600+580EXII’s flitsers, beautydish met grid als vormer voor het hoofdlicht, rookmachine, bewerkt met Lightroom.

…meer te zien onder het ‘meer’-knoppie!

WVO advocaten

In Loenen bij Landgoed kasteel ter Horst mocht ik gisteren aan het werk voor advocatenkantoor Willems en Ommeren. Van elk personeelslid moesten wat portretfoto’s worden geschoten. Het kantoor bevind zich in een voormalig soort koetshuis, en dat interieur wilde ik teruglaten komen in elk portret.
Het was een goede shoot. Prettige mensen om mee te werken, en dat resulteert dan ook ik mooie portretten!

Nxt Level

Altijd leuk om te doen; bandshoots!

De band top40-/coverband Nxt Level gaat hun website vernieuwen. Daar hoort natuurlijk ook goede fotografie bij ;-) .
In de Linde in Groesbeek (daar waar ik al eerder andere bandshoots heb gedaan) wilden ze dat ik hen ging fotograferen. Het cafégedeelte van de uitgaansgelegenheid had de juiste sfeer die de band graag wilde terugzien in de foto, de onderlinge gezelligheid (wat ze zelf ook flink uitstraalden tijdens de shoot) moest goed worden weergeven in de beelden.

Na het café-beeld te hebben geschoten zijn we toch nog wat andere plekken gaan zoeken om een andere setting te krijgen in de foto’s.

Technische info: Canon 6D, Canon ef 24-70 f2.8, Sigma 35mm f1.4 ART, Pocketwizards, Canon 600 RT flitser, 2x Canon 580 EX II, beautydish, en wat paarse gels. 1 flitser was voorzien van een klem waarmee ik ‘m achter de band aan een geluidsbox kon vastmaken.

Het beste van Bannink

Weer een opdracht voor Catharinahof: binnenkort is er een musical te zien in het gloednieuwe theater aldaar. Voor de poster mochten de acteurs én de harmonie van Grave worden gefotografeerd. Leuke shoot, leuke mensen en dus zal het ook een leuke voorstelling worden…en er zijn nog kaarten!

Kijkje in de keuken…

Voor het nieuwe Catharinahof in Grave mag ik steeds vaker wat opdrachtwerk doen. Leuk.

Ook het mooie restaurant mocht worden gefotografeerd. Deze week bracht ik daar een bezoekje en kwam o.a met deze beelden terug.

Omroep Brabant

Alaaaaaaaf!

Voor Omroep Brabant mocht ik een klus doen: ivm met het aanstaande Carnaval had deze regionale televisiezender een concept bedacht om de aandacht te vestigen op hun uitzendingen in die periode. Onder het motto ‘Brabant kan niet wachten…’ bedachten ze 3 reclamefilmpjes. In deze filmpjes zijn alledaagse settingen te zien met waarin 1 persoon zich duidelijk onderscheidt door zijn of haar carnavalskleding om het lijf. Na de opnames van deze 3 spotjes werd van mij verwacht van elke situatie een foto te maken die later als poster overal in Brabant komen te hangen. Kortom: leuk en leerzaam dagje!

(klik hier voor de making-off film)

Poli Reuma

Vanmorgen op de Sint Maartenskliniek mocht ik een ochtendje fotograferen in opdracht van de Reuma-afdeling. De poli moest worden gefotografeerd voor wat promotionele doeleinden. Met behulp van de medewerkers, patiënten, 2 flitsers met een full-CTO gel erover en de nieuwe 6D zijn de onderstaande beelden ontstaan…

Roestvrij Taal

Zo heet dit tekstschrijversbureau uit Uden.
Vandaag stond onze afspraak gepland om de 4 medewerkers te portretteren. Samen met de assistentie van Daniëlle van Step by step fotografie heb ik de bedrijfsruimte die daarvoor beschikbaar was gebruikt als studio-op-locatie. Door gebruik van 2 flitsers, 1 Canon 600 EX-RT door een beautydish als hoofdlicht en een Jinbei Freelander om de achtergrond ‘wit’ te flitsen, kwam ik tot onderstaande portretten. Naast het gewone portret heb ik van een ieder ook een versie geschoten die wat meer over hunzelf vertelde. Hobby, interesse, levenswijze, alles mocht.

Het was mijn eerste shoot met de nieuwe Canon 6D, superfijne camera!

…meer beelden onder ‘meer’.

Op pad met Omroep Brabant

Verslag van een dagje commercials filmen met Omroep Brabant. Bij deze 3 tv-commercials, ter promotie van de carnavalsuitzendingen van Omroep Brabant, moesten ook 3 portretten komen van elke setting. De foto’s komen overal door Brabant te hangen.

Spann-Eerden

De basiskleur van vandaag is paars… ;-)

Voor aannemersbedrijf Spann-Eerden uit Millingen a/d Rijn mocht ik op pad om wat fotowerk te schieten voor de nieuwe (toekomstige) website. Aangezien paars een dominante kleur is in hun huisstijl heb ik gekozen om met wat paarsgekleurd accent/flits-licht te gaan werken. Op de bouwplaats, de werkplaats en hun kantoorruimte heb ik de medewerkers gefotografeerd terwijl ze zogenaamd druk aant werken waren…maar dat waren ze ook echt! Naast een aannemersbedrijf runnen ze ook de Fixet, bouwmarkt. Ook die mocht dus niet ontbreken in de serie!

Technische info: één van de laatste opdrachten met de Canon 5D mrkII, ik stap over naar de 6D. Meestal 2 flitsers, 1 met cto gegelled als kaal hoofdlicht en de 2e Canon 580EXII van een mooie paarse gel voorzien. Een derde flits ging soms ongefilterd mee de bedrijfsruimte in.

Merry X-mas!

Ik heb weer eens een kerstkaart gemaakt met gebruik van flitslicht. De kerstboom heb ik omringd met 3 flitsers, 1 ervan paars gegelled. Een andere blauw en het hoofdlicht was neutraal maar wel voorzien van een gridje. Door in het beeld gebruik te maken van een lange sluitertijd worden de ledlampjes in de boom een soort lichtslierten…beetje oefenen, zo gedaan!

ZOEKEN

BLOGINFO

Dennis Vloedmans Welkom op m'n vernieuwde weblog. Hier plaats ik met enige regelmaat het fotowerk dat ik recent heb gemaakt en probeer dit te voorzien van wat verduidelijkende achtergrondinformatie. Zoals over het ontstaan van het beeld, de manier van uitlichten, de persoon of het model in kwestie, de locatie, trucjes en al het andere aan enigzins zinnige informatie dat ik maar over de foto's kan vermelden.
  • LAATSTE REACTIES

    • Nadine Fiedler Mooie serie hoor!
    • Ariane Hi Dennis, Wanneer en waarom gebruik jij een witte doorschijnparaplu en hier een paraplu met zilveren...
    • Ariane Hallo Dennis, Mooie serie. Heb je hier gebruik gemaakt van bestaand licht of had je een reportage flitsertje...